На Закарпатті створили шоколадну писанку вагою 22 кг
У Мукачевому спеціально до Великодня мукачівські кондитери виготовили чотири оригінальні скульптури із шоколаду. Серед них – писанка вагою понад двадцять кілограмів і величезний шоколадний заєць.
Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK).
Шоколадний заєць – одна із чотирьох фігур, які виготовили закарпатські шоколатьє напередодні Великодня. За взірець взяли солодку скульптуру французького кондитера Алекса Сансана. Над нею українські майстри працювали два дні.
«Ми написали Сансану, що повторили його скульптуру. Він відразу нас привітав, сказав, що наш заєць вийшов супер», – радіє кондитер Ігор Бондаренко.
А от ідея скульптури-великоднього яйця належить уже закарпатцям. Писанка зроблена з іспанського шоколаду, адже, кажуть автори, із ним працювати легко. Вага смачного витвору – 22 кілограми. Петриківський розпис на композиції виконали маслом какао.
«Ця скульптура присвячена Великодню. А символізує вона Україну», – каже шоколатьє Ігор Заріцький.
Загалом, до свят підготували три скульптури із шоколаду та одну із карамелі і марципанів. За задумом майстрів, солодкі шедеври мали б потішити людей у складний для країни час.