На Ужгородщині відроджують птахівництво
У селі Концово Ужгородського району на Закарпатті почали відроджувати птахівництво. Місцеве ТОВ “Колос» закупило французьких каченят селекційних порід пекінка, мускусна, мулард …
– Взялися за цю справу незважаючи на економічні труднощі, тому що бачимо в ньому велику перспективу, – каже керівник підприємства Анатолій Лукінчук.
Чому качки?
Все просто: люди вже звикли до курятини, а качатина – також дієтична, а хто її пробував, той знає, що цей продукт до того ж дуже смачний.
Правда, бізнес витратний.
Наприклад, відгодівля бройлера триває 45 днів, а качки – майже два місяці. Тому качине м’ясо дорожче курячого приблизно на 20%, але попит на нього зараз досить високий.
Подбали в “Колосі» і про суворі заходи ветеринарної безпеки та санітарії.
Містять птицю чисто в закритих павільйонах, дезінфікують приміщення, автотранспорт тощо. Годують французьких каченят спочатку пророслим зерном пшениці, кукурудзяною крупою і, звичайно, комбікормом.
А ще планують отримувати від цього птаха пір’я і пух, які неабияк цінуються в легкій промисловості.