Закарпатці все частіше отруюються грибами
Про це йшла мова 6 квітня на засіданні круглого столу присвяченому Всесвітньому дню здоров’я.
“Масових випадків отруєнь на Закарпатті у минулі роки не було”, розповів Поляк Михайло – головний лікар обласної клінічної інфекційної лікарні, обласний інфекціоніст.
Як додала Гiба Світлана – головний спеціаліст Головного управління держсанепідемслужби в Закарпатській області, харчові отруєння не реєструються на Закарпатті з 2009 року. Але з року в рік у області росте отруєння грибами.
Так у 2014 було досягнуто антирекорду – 25 осіб. При чому 17 закарпатців отруїлися саме від споживання глив. Йдеться, перш за все, про мешканців Ужгородщини. На щастя, всі вони були середньої важкості або легкі. Не було отруєнь блідою поганкою.