Закарпатці витрачають на харчування близько половини доходів
Життєвий рівень матеріального добробуту різних соціальних груп населення досліджується органами державної статистики у всіх районах області шляхом проведення вибіркового обстеження умов життя домогосподарств.
Майже половину своїх доходів (49,2%) витрачало у ІІІ кварталі 2014р. населення області на харчування.
Щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на продукти харчування 2757,35 грн. (включаючи вартість продуктів отриманих з особистого підсобного господарства).
Найбільше грошей витрачалося на м’ясо та м’ясопродукти (529,32 грн.), молоко, сир та яйця – 403,64 грн., на хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 396,89 грн., овочі – 280,16 грн., олію та жири сало (сало, масло тощо) – 216,60 грн., цукор (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), мед – 216,38 грн., фрукти, ягоди, горіхи, виноград – 160,64 грн.
Однією особою області спожито в середньому за місяць: 20,9 кг – молока, молокопродуктів та масла (в перерахунку на молоко), 4,2 кг – м’яса, м’ясопродуктів та сала (в перерахунку на м’ясо), 18 яєць, 0,9 кг – риби і рибопродуктів, 1,9 кг – олії та інших рослинних жирів, 3,4 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду, 2,4 кг – фруктів, ягід, горіхів, винограду, 6,7 кг – картоплі, 13,2 кг овочів і баштанних та 10,0 кг хліба і хлібних продуктів.
У порівнянні з відповідним періодом 2013р. зросло споживання: хліба і хлібних продуктів – на 1,0%, цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) – на 17,2%, риби і рибопродуктів – на 28,6%. Зменшилося споживання: яєць, молока, молокопродуктів та масла – на 5,3–8,7%, овочів та баштанних – на 15,4%, картоплі, фруктів, ягід, горіхів, винограду – на 22,1–25,6%. Залишилося без змін споживання м’яса, м’ясопродуктів та сала, а також олії та інших рослинних жирів, – пише Ганна Лучківська, заступник начальника управління-начальник відділу обстежень умов життя домогосподарств управління обстеження домогосподарств ГУС.